Comença la construcció de la Casa de l’Umesh, Nepal

El mes de setembre del 2018, la Júlia Pujadas i l’Aixel Garcia, coordinadors del Projecte, CONSTRUCCIÓ D’UNA CASA PER L’UMESH, i socis de NouSol ONG, van viatjar al Nepal per posar-se en contacte amb ell, veure la parcel·la on s’allotjaven provisionalment, començar a realitzar un projecte per una nova llar (l’anterior enderrocada pels terratrèmols del 2015)  i començar a tramitar els permisos per la construcció de la nova llar.

Durant l’estada, es va fer un esbós del possible habitatge i es va decidir fer un canvi de parcel·la, ja que l’actual feia només 63,59 m2 i era de difícil accés. Per tant, es va dur a terme una compra-venda de parcel·la, obtenint-ne una de 254,37 m2.

Un cop assolits tots els permisos, el 26 de Novembre del 2018, es van iniciar les obres amb treballadors nepalesos, els quals molts d’ells son familiars i voluntaris del poble de Champi (Laltipur).

Es tracta d’un habitatge de Planta Baixa, organitzat amb dues sales, un rebedor, i un bany. Amb la nova normativa d’ús de Nepal, habitatges construïts posteriorment al terratrèmol sense ventilació mecànica, hauran de tenir la cuina annex a l’habitatge. Per tant, la cuina es construirà a un lateral de l’habitatge a la part exterior.

La fase de construcció del projecte s’ha separat amb tres fases:

PRIMERA FASE: Es realitzarà una fonamentació mitjançant pedres i morter, fins arribar al terreny ferm de la parcel·la. Es farà la primera compra de material necessari per a la fonamentació (ciment, acer corrugat, graves, i pedra).

SEGONA FASE: Es realitzaran totes les parets mestres perimetrals de l’habitatge, seguint un sistema de totxana de fàbrica, tenint en compte totes les obertures necessàries per poder aprofitar la màxima llum natural. Es farà una segona compra de material necessari (totxana, ciment, acer corrugat, dintells i premarcs.

TERCERA FASE: S’executarà el tancament de coberta. Aquesta fase no està tant clara… depenent dels diners que quedin s’executarà una coberta amb xapa metàl·lica i un acabat interior de fusta o tipus sandwich; o un forjat de formigó. Segurament serà de xapa i fusta per això… amb pendents.

INICI PRIMERA FASE:

El 26 de novembre es va iniciar la primera fase del projecte: la fonamentació.

Gent del poble de Champi, amics i familiars coneguts de l’Umesh, s’ha ofert voluntària a ajudar a l’Umesh amb la construcció. Primer, s’ha realitzat una neteja i desbrossada del terreny, per posteriorment, obrir les rases de fonamentació de l’habitatge mitjançant mitjans manuals.A la cara superior del fonament, s’ha realitzat un cèrcol de formigó armat on es recolzaran les parets mestres de l’habitatge; deixant així per acabada la primera fase de fonamentació.

Durant el procés de fonamentació s’ha comprat: una càrrega de camió de sorra, dues de pedra, una de ferro i una de sacs de ciment. Alhora, una càrrega de camió de totxana de fàbrica que ens servirà per la segona fase del projecte.

Per a la compra de tot aquest material s’ha utilitzat aproximadament un 30% de les donacions recaptades, equivalent a 1.360€.

Abans d’acabar, dir que aquest projecte coordinat per l’Aixel i la Júlia, amb el suport de NouSol ONG, té el suport de l’arquitecte nepalès Nirmal amb el qual a través de vàries col·laboracions de projectes amb l’Umesh han establert un fort vincle, i és ell qui ens ajuda amb la coordinació del projecte des de Nepal, amb els tràmits de documents i amb les traduccions necessàries.

Aquí us deixem la pàgina del Crowdfunding que ha fet possible aquesta iniciativa:

https://www.migranodearena.org/reto/18856/construccion-de-un-nuevo-hogar-para-umesh-nepal

Encara sou a temps de fer la vostra aportació 🙂

Pasa la voz