Inauguració de la reconstrucció de l’escola Shree Sarashwotii Primary School del Nepal

A finals de gener vam inaugurar l’escola Shree Sarashwotii Primary School al Nepal. Aquest projecte s’ha realitzat treballant amb xarxa de les associacions espanyoles-nepaleses Hugging Nepal, Don’t forget Nepal i les contraparts locals de l’escola Shree Sarashwotii i la l’empresa d’arquitectura Abari. NouSol ha participat a través de la confluència de associacions RecoopNepal (Terram, Moviment Nòmada i NouSol ONG). RecoopNepal ha aportat suport tècnic per la reconstrucció, voluntaris tècnics i aportacións econòmiques.

Entre la identificació i redacció del projecte i la reconstrucció han passat uns 18 mesos. S’han rebut diferents donacions des de diferents punts d’Espanya i la reconstrucció s’ha dut a terme amb el recolzament de la firma nepalesa d’arquitectes Abari i amb un equip fixe de treballadors locals i amb voluntaris occidentals. S’han realitzat diferents formacions a l’equip fixe local tant pel seu apoderament com per tal de reintroduir els materials locals, com el bambú.

Aquest projecte és un clar exemple de l’èxit de treballar en xarxa.

Des de aquí volem donar les gracies a totes les persones que han fet aportacions i als centenars de voluntaris que han aportat el seu treball i experiència. També volem donar les gracies a els equips directius de totes les organitzacions implicades per la seva professionalitat i paciència.

Volem donar les gracies també als arquitectes voluntaris de RecoopNepal que han passat llargues temporades treballant in situ al terreny, Júlia Pujades, Pau Ristol, Arnau Mestre, Susana Oses, Aixel Garcia, Cristina Janes, Anna Riera i Guiomar Grande. Així com molts altres tècnics que han treballat de forma altruista des de Catalunya fent càlculs o realitzant plànols.

I sobretot volem donar les gracies a en Francesc Massó, arquitecte i coordinador de la confluència de RecoopNepal en tant que ha dirigit la reconstrucció i ha passat més d’un any al Nepal dirigint la reconstrucció de forma voluntària.

Inauguració de l’escola amb tot el poble

Placa de reconeixement de la reconstrucció

Inauguració de l’escola amb tot el poble

Cartell de l’escola

Acabant els últims detalls

Moment de la inauguració

Biblioteca a l’interior de l’escola

Alumnes de l’escola fan una actuació

Pasa la voz