El Centre Tié arriba als 500 usuaris, Burkina Faso

El Centre de dia i d'urgència Tié ha arribat als 500 usuaris des de la seva reobertura el mes d'agost de 2018.

D'aquests 500 usuaris 411 són nens i joves en situació de carrer que han estat identificats pels nostres educadors socials en les sortides nocturnes que realitzen cada setmana en els punts on passen les nits. Un cop identificats se'ls convida a venir al nostre centre on disposen de menjar, dutxa, espai per rentar la roba i un lloc on dormir en cas d'estar en algun tipus de perill. La finalitat és aconseguir una relació de confiança amb l'usuari per arribar a conèixer la seva història i la informació dels seus familiars per intentar la seva tornada en família, en el cas que sigui possible.

Els 89 restants són migrants menors, tant de Burkina Faso com d'altres països limítrofs que han estat acollits fins a la seva re-inserció en família. Aquests usuaris han estat derivats per Acció social i ACHNUR i dels següents països Congo, Sierra Leone, Mali, Libèria, Guinea Conakry, Costa d'Ivori, Níger, Gàmbia, Benín, Senegal.

A més hem creat la primera base de dades informatitzada per a la identificació dels infants i joves que es troben en aquesta situació. Ara estem treballant perquè aquesta base de dades la utilitzin totes les estructures que treballen amb aquest col·lectiu de la ciutat de Bobo-diolasso i poder compartir la informació. La identificació és vital per evitar que els nens/es i joves desapareguin sense deixar rastre.

Pasa la voz