NouSol desenvolupa diferents programes per tal que infants i joves tinguin accés al dret a l’educació

​NouSol escolaritza ​infants i jóves en situació de risc d’exclusió social al Senegal, Burkina Faso i a Tailàndia.

A Catalunya realitzem ​un projecte per a ​infants i jóves  de reforç integral: escolar, emocional, familiar i del lleure, ​dins del Projecte Reforça’t, on participen 50 alumnes de primària i 20 alumnes d’ESO. L’educació és l’única manera que ​els nens i nenes puguin sortir del cercle perpetu de la pobresa, una pobresa pràcticament hereditària.

També realitzem primera alfabetització, formació laboral i jurídica a joves estrangers que han emigrats sols i que estan tutelats en centres d'acollida de la demarcació de Girona, dins del Projecte Ilu.

A Papua, Indonèsia, enviem mestres per tal que ensenyin llengua anglesa i dinàmiques educatives als alumnes d'ètnies minoritàries de la regió de Sausapor.

A Senegal ja fa 13 anys que vam escolaritzar les primeres nenes i nens. Una de les primeres accions i el que va ser l’origen de NouSol ONG, va ser escolaritzar a la Fatoumata. Orgullosos podem dir que actualment està estudiant a l’institut i l’any vinent farà una formació professional que li permetrà tenir una bona feina amb la que podrà ajudar a l’economia familiar.

A la casa d’acollida de Baan Saan Rak de Tailàndia 36 nenes, nens i joves tenen accés total a l’educació i se’ls escolaritza i acompanya fins on ells volen arribar. Alguns ja han començat els estudis universitaris.

A Burkina Faso ens centrem en l’escolarització, sobretot de nens i nenes en situació de carrer. Com mesura d’urgència escolaritzem als nens que es troben en aquesta situació sobrevinguda, per una banda per garantir el dret a l’educació i per l’altra reduir al màxim el temps de situació al carrer. Aquesta actuació es centra a la protecció dels infants i la prevenció de mals hàbits. També escolaritzem nenes i adolescents en situació de risc d’exclusió social, ​treballant en xarxa amb l’Associació local Gnataga i Ayala Solidarios.

​Projecte Reforça't, alumnes de primària, Catalunya.

​Projecte Baan Saan Rak, Tailàndia

Nen acollit i escolaritzat d'urgència, trobat al carrer, on va passar només una nit. Burkina Faso.

​Projecte Sausapor, Indonèsia.

​Projecte Ilu, Catalunya.

Pasa la voz