NouSol, Positivo Moçambic, l’Associació Utomi, l’escola de secundaria Konjana i l’Associació Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols han realitzat un projecte conjunt de formació d’activistes adolescents en sensibilització per lluitar contra l’alt índex de noies adolescents amb la SIDA a Moçambic. Aquest projecte va ser creat inicialment per l’associació local Positivo Moçambic i on a través de la música i la gravació d’una cançó es pretén sensibilitzar als i les adolescents.

Aquest projecte últimament estava parat i NouSol ha volgut impulsar-lo de nou conjuntament amb Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols. En aquesta nova edició hem introduït la gravació d’un documental audiovisual i on els i les protagonistes han format part de la creació tant del Documental com de la lletra i la música de la cançó que hem gravat en els estudis Bon Dia d’Inhambane.

Ens hem coordinat amb l’Oficina de lluita contra la SIDA de Moçambic i amb els seus departaments d’educació i de Sanitat de la província d’Inhambane i hem posat especial èmfasis amb la prevenció de la SIDA de les noies adolescents, actualment la preocupació número u en tant que dobla el percentatge dels nois adolescents infectats. Aquest alt índex es degut a que les noies adolescents mantenen relacions sexuals amb homes madurs a canvi de favors, i en molt casos aquests homes no volen utilitzar el preservatiu.

Hem format 27 adolescents i amb la cançó gravada i el documental realitzat s’organitzaran diferents jornades de sensibilització a diferents indrets de Moçambic.

Aquí us deixem la cançó Kizomba que vam crear els adolescents en les formacions i que la lletra parla de les problemàtiques referents a la SIDA tractades a les formacions:

Vine amor meu, tu i jo, jo i tu, junts ens farem el test, vine amor meu, tu i jo, jo i tu, junts ens posarem el preservatiu…

Ves amb joves de la teva mateixa generació, ves amb joves de la teva mateixa generació…

Canço Sensibilització SIDA