PROJECTE KAOLACK

OBJECTIUS

Escolaritzar nens en situació de risc d’exclusió social a la ciutat de Kaolack i vetllar per què no siguin explotats. 

Aconseguir que les famílies dels nens siguin autosuficients per què no necessitin de l’ajuda dels nens en l’economia familiar ni en les tasques de la llar, permetent així que els infants puguin anar cada dia a l’escola.

FILOSOFIA

A través d’una educació integral volem que els infants tinguin les màximes eines per desenvolupar-se en un context social advers. Gràcies aquestes eines podran construir el seu futur dignament i ajudaran a la seva comunitat a sortir de l’exclusió social creant una societat més justa i humana.

EL CONTEXT I PER QUINA SOCIETAT TREBALLEM

En tot el territori africà hi ha una gran varietat d’ètnies. Cada grup ètnic té la seva pròpia llengua i cultura, per tant, sovint la llengua vehicular és la llengua d’herència colonial junt amb la llengua més parlada de cada zona. Al Senegal la llengua colonial és el francès i la llengua africana dominant és el wòlof. El domini d’aquestes dues llengües és bàsic per aspirar a quelcom més que la supervivència, però aquestes són molt difícils d’aprendre correctament si no es va a l’escola. Malauradament no totes les famílies es poden permetre escolaritzar els seus fills  i això provoca que la pobresa es perpetuï de generació en generació en les ètnies minoritàries.

Gràcies a Nousol molts d’aquests nens poden rebre una bona educació per intentar canviar un destí que a priori semblava preestablert.

LA NOSTRA FEINA

Nousol s’encarrega de buscar nens en situació de risc d’exclusió social. Normalment aquests nens provenen de famílies monoparentals, desestructurades o famílies on el pare o la mare són discapacitats físics.

Nousol matricula als nens a L’Ecole Immaculée Concetion de Kaolack, una escola privada on l’assistència és obligatòria. Un cop matriculats NouSol s’encarrega de fer un seguiment exhaustiu de l’evolució dels nens i de les seves famílies e intenta donar-los-hi les eines i el recolzament necessaris perquè puguin arribar a ser autosuficients.

 

 

×