NouSol ONG, l’Asociació Positivo Moçambique i l’Associació Xarxa Solidària produiran un documental audiovisual que mostrarà la gran tasca de sensibilització que realitza Positivo amb la problemàtica de la SIDA i la situació de la dona en aquest país.

Positivo és una associació d’artistes i activistes que utilitzen la música amb un enfocament participatiu per sensibilitzar sobre temes socials i/o de salut per als joves d’àrees remotes de Moçambic i altres països veïns del sud d’Àfrica.

Positivo té un programa de sensibilització a les escoles de secundària sobre gènere, SIDA i VIH. A cada escola seleccionen 20 artistes activistes que assisteixen a un taller de música on creen una cançó. Durant els tallers fan diferents debats i formacions i durant aquestes formacions creen la cançó relacionada amb els debats. Positiu crea la melodia en el seu estudi musical i, un cop finalitzada la lletra, graven a l’estudi la cançó amb als i a les adolescents.

Durant el procés d’enregistrament es grava un videoclip que es dóna als i a les participants. Finalment fan la presentació de la cançó creada a l’escola.  Aquest programa és tot un èxit perquè els clips de vídeo es comparteixen a través de les xarxes socials. Una manera molt eficaç de sensibilitzar als i a les adolescents.

 A dalt podeu veure el videoclip de l’última cançó creada per Positivo a l’escola de secundària de Mabote de Moçambic. Clica dues vegades sobre el vídeo per veure pantalla complerta.