Projecte Enxarxa’t a la ciutat de Girona

 

Des del 4 de febrer Nousol, ha posat en marxa un projecte que s’anomena Enxarxa’t. L’objectiu d’aquest projecte és el de donar suport a noies joves (en femení, perquè és un projecte dirigit especialment a noies) no acompanyades que estan a la ciutat. Aquestes joves resideixen a un centre d’acollida. Enxarxa’t els dona la benvinguda a la ciutat, ja que són joves que fa poc que hi viuen, els forneix una acollida pel que fa a la llengua, a la coneixença de l’entorn, dels serveis que hi ha al seu abast i que els poden ser necessaris i perquè, puguin començar a crear la seva pròpia xarxa.

Dins l’Enxarxat, en el taller d’Eines, a través del qual es pretén familiaritzar-les amb la llengua catalana, el passat dijous 7 de març, en motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, es va convidar a participar a la Salima Abdessamie. La Salima és una dona jove, apassionada de de les Ciències Socials, activista i qu ha crescut a Salt.

La Salima va explicar el seu procés d’arribada des del Marroc, quan tenia 11 anys, a Catalunya, amb la seva família. El públic que l’escoltava eren un grup de noies entre 15 i 17 anys, totes de procedència marroquina, que han arribat a Girona fa pocs mesos i algunes, dies. La Salima els va demanar com havien arribat cadascuna d’elles, al nostre país. Va ser emocionant escoltar els relats de cadascuna de les noies, alguns més perillosos i arriscats que d’altres.
La Salima representa un exemple d’una persona que ha fet un viatge migratori per a poder viure en unes condicions més dignes, amb les dificultats que això representa, i que, després de molts anys de lluita personal i social, ha esdevingut un referent per a la ciutat de Salt, pel que fa a la lluita per la convivència entre els habitants de les diverses zones del planeta que habiten aquesta ciutat. És una persona dinàmica, càlida, positiva i molt solidària i generosa, que dedica la seva vida a que totes les persones, vinguin d’on vinguin, puguin conviure en igualtat de drets. La Salima va arrencar rialles entre les noies, aplaudiments i abraçades, en acabar.

 

Pasa la voz