Programes per a joves menors no acompanyats

INTRODUCCIÓ

Des de l'any 2015 s’ha disparat la rebuda de menors estrangers no acompanyats a Catalunya. Actualment molts dels serveis que treballen en aquest àmbit estan saturats i molts d'aquests joves queden en situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu NouSol engega diferents programes per tal de desenvolupar diferents formacions per l'apoderament d'aquests joves.

DESTINATARIS

Joves estrangers no acompanyats de les comarques de Girona.

OBJECTIU GENERAL

Aconseguir l'apoderament dels joves estrangers no acompanyats.

Aquí us mostrem els programes realitzats fins ara:


PROJECTE EM CONSTRUEIXO

Impulsem el Projecte "EM CONSTRUEIXO" que està dirigit a joves migrants sols que estiguin o hagin estat tutelats, que pretén fomentar la seva autonomia mitjançant el lliurament de coneixement i el foment de la reflexió individual i de l'autocrítica, per possibilitar una veritable participació social intercultural a la societat Catalana.

PROJECTE AGÈNCIA

El projecte "Agència" és un Programa de formació i reflexió dirigit a noies migrants sense referents que pretén fomentar la seva "agència" lliurant coneixement i promovent la reflexió sobre diferents temàtiques en un context íntim i de confiança, i amb una perspectiva de gènere, feminista, intercultural, decolonial i de drets humans.

PROJECTE ILU

Impulsem el “Projecte ILU” de caràcter socioeducatiu, formatiu i de prevenció, amb l’objectiu de promoure la inclusió, formació i apoderament dels nois i noies menors d'edat i joves estrangers no acompanyats.

Pretén donar continuïtat els diferents programes educatius, que al llarg del curs escolar es duen a terme en diferents centres i serveis. Per tal de mantenir la rutina educativa durant tot l’any, el projecte vol continuar desenvolupant un programa formatiu i educatiu, basat amb el coneixement de la llengua, l'entorn, les TIC, el qual serà sempre específic i únic per cada servei o centres residencials, que treballen amb el col·lectiu de menors no acompanyats.

PROJECTE ENXARXA'T


OBJECTIUS ESPECÍFICS

  • Donar una primera formació instrumental (alfabetització) en llengua catalana.
  • Fer un primer treball d’acompanyament psico-emocional de les persones que acaben d’arribar.
  • Oferir un primer acompanyament als joves estrangers no acompanyats al coneixement de l’entorn social i jurídic.

PROJECTE EINES

El projecte Eines és el mateix programa que Enxarxa't però es realitza exclusivament per noies menors no acompanyades.

AMB EL SUPORT DE:

< Tornar a pàgina d'inici de Nousol associació socieducativa