+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

Projecte Conakry’2019-20

El Projecte Saberes de mi tierra és un projecte del Colectivo de Sueños Colectivos en el qual NouSol ONG participa brindant tota l’estructura legal i tota l’experiència en gestió de projectes i de voluntariat perquè els seus somnis col·lectius es facin realitat.

​Saberes de mi tierra és un projecte social de cooperació i intercanvi cultural que es durà a terme a Guinea Conakry durant els mesos de gener i febrer del 2019. Al costat del Ballet de la Comuna de Matam i a un equip de professionals de l’àmbit de les arts, l’educació, la salut i el medi ambient, es pretén generar una plataforma de trobada i intercanvi de coneixements entre persones d’arreu del món i la comunitat específica proposta. Això serà organitzat a través d’un voluntariat cooperatiu i educatiu, amb propostes pedagògiques i artístiques que promoguin l’intercanvi cultural i les pràctiques de generar hàbits de consciència mediambiental i salut integral comunitària.

El projecte consta de 2 etapes: la primera serà de Formació Integral en Dansa i Percussió Africana, per conèixer i intercanviar coneixements sobre la cultura i les arts de Guinea Conakry. La proposta reunirà coneixements, metodologies i pràctiques entorn de la cura del cos, espais de debat i reflexió, coneixement i aprehensió de la llengua nativa, treball amb diferents grups ètnics convidats, espais d’improvisació, composició i condicionament físic, a més dels tallers diaris específics de dansa, música i cant africà.


Casal de joves al barri de Matam

L’any 2019 Saberes de mi Tierra va viatjar als països de Guinea Conakry i Burkina Faso al nord-oest africà portant a terme programes de Formació, Investigació i Voluntariat Social durant els mesos de gener, febrer i abril del 2019.

En aquest període part de les accions realitzades van ser: Tallers artístics d’arts visuals i del moviment, consciència corporal i teràpies alternatives. Creació d’un mural comunitari a la façana de la Casa de Joves del barri de Matam a Guinea Conakry. Creació d’un espai saludable amb consulta mèdica gratuïta per tota la comunitat del barri. Tractament de medicina ​xinesa gratuït. Firma d’un conveni de treball cooperatiu amb l’escola ELHADJ KARAMBA DIABY. Tallers d’educació i joc amb els infants del barri. Programació de cine a l’aire lliure amb la comunitat. Recorregut, passejos i entrevistes a referents de la cultura. Registre audiovisual del procés creatiu i compilació de material per la creació d’un documental artístic. Creació del Festival Artístic. Col·laboració amb el projecte Bobo-Dioulasso i l’Associació Tié (centre d’acollida d’infants en situació de carrer).

Van participar més de 50 voluntaris, coordinadors i stagers de tot el món, i diferents associacions entre elles l’associació “Tierra de Paz” (Llatinoamèrica); “Acupuntura Pel Món” (Espanya-Senegal) “Associació Sitala” (França-Burkina Faso).

El 2020 el projecte SABERES DE MI TIERRA proposa dos Stage Internacionals de Formació en Acrobàcia, Música i Dansa Africana i un Programa Social denominat “Red de Madrinazgos i Padrinazgos artístics en el noroeste africano” que tractarà de manera transversal les propostes de formació i que pretenen entre altres coses, constituir un mitjà de difusió de la cultura africana.

STAGE INTERNACIONAL

Guinea Conakry (febrer 2020) & Senegal (abril 2020)

Formació Integral en Acrobàcia, Dansa i Percussió Africana, amb reconeguts artistes i companyies artístiques locals.

Vol ser una experiència col·lectiva dins del terreny de les arts. Un viatge per conèixer i intercanviar coneixements sobre la cultura i les arts de Guinea Conakry i el Senegal. La proposta reunirà coneixements, metodologies i pràctiques entorn d’aquesta cultura, reunint viatges i recorreguts a sectors populars i a l’interior del país per conèixer les arrels de la cultura.

La formació es caracteritza per generar espais de debat i reflexió, coneixements i aprehensió de la llengua nativa, treball amb diferents grups ètnics convidats, espais d’improvisació, composició i condicionament físic, a més dels tallers diaris específics d’acrobàcia, dansa, música i cant africà.

Participació d’esdeveniments, cerimònies i festivitats. Treball cooperatiu entre stagers i la comunitat.

Ballet de la Comuna de Matam