PROJECTE CONAKRY’19

​RESUM DEL PROJECTE

El Projecte Saberes de mi tierra es un projecte del Colectivo de Sueños Colectivos en el qual NouSol ONG participa brindant tota l'estructura legal i tota l'experiència en gestió de projectes i de voluntariat perquè els seus somnis col·lectius es facin realitat.

​Saberes de mi tierra és un projecte social de cooperació i intercanvi cultural que es durà a terme a Guinea Conakry durant els mesos de gener i febrer del 2019. Al costat del Ballet de la Comuna de Matam i a un equip de professionals de l'àmbit de les arts, l'educació, la salut i el medi ambient, es pretén generar una plataforma de trobada i intercanvi de coneixements entre persones d'arreu del món i la comunitat específica proposta. Això serà organitzat a través d'un voluntariat cooperatiu i educatiu, amb propostes pedagògiques i artístiques que promoguin l'intercanvi cultural i les pràctiques de generar hàbits de consciència mediambiental i salut integral comunitària.


El projecte consta de 2 etapes: la primera serà de Formació Integral en Dansa i Percussió Africana, per conèixer i intercanviar coneixements sobre la cultura i les arts de Guinea Conakry. La proposta reunirà coneixements, metodologies i pràctiques entorn a la cura del cos, espais de debat i reflexió, coneixement i aprehensió de la llengua nativa, treball amb diferents grups ètnics convidats, espais d'improvisació, composició i condicionament físic, a més dels tallers diaris específics de dansa, música i cant africà.


Durant la segona etapa el treball estarà centrat amb la comunitat del barri, i els i les voluntaris i voluntàries, a la Reconstrucció sostenible i embelliment de l'espai físic de la "Maison de Jeunes", centre social, artístic i de refugi de persones del barri de Matam. A més es realitzaran tallers d'intercanvi de coneixements relacionats a la salut, l'art, el medi ambient, entre d'altres, des d'una mirada integral, horitzontal i sobirana, intentant recuperar coneixements culturals i socials de les persones que compartirem les trobades.