Projecte Conakry’20

EL VIATGE CONTINUA

«Ningú ho sap tot ni ningú ho desconeix tot; ningú educa a ningú, ningú s'educa sol, els homes s'eduquen entre si intervinguts pel món» 'Paulo Freire'

RESUM DEL PROJECTE

El Projecte Saberes de mi tierra és un projecte del Colectivo de Sueños Colectivos en el qual NouSol ONG participa brindant tota l'estructura legal i tota l'experiència en la gestió de projectes i de voluntariat perquè els seus somnis col·lectius es facin realitat.

Saberes de mi Tierra és un projecte de cooperació internacional i intercanvi cultural, creat amb la finalitat de construir un pont entre les cultures, els seus individus i els seus coneixements, i que porta a terme programes de formació artística, investigació de camp i treball de voluntariat a tot el món, principalment al nord d'Àfrica i Llatinoamèrica. 

Aquest projecte es basa en els principis de l'educació popular de Paulo Freire. «Ningú ho sap tot ni ningú ho desconeix tot; ningú educa a ningú, ningú s'educa sol, els homes s'eduquen entre si intervinguts pel món»;  així doncs parteix de la recerca d'un intercanvi situat, és a dir, que contempli desigualtats, diferencies i igualtats entre els diversos participants, entenent l'educació com un procés participatiu i transformador, en el qual l'aprenentatge i la conceptualització es basen en l'experiència pràctica de les mateixes persones i grups participants en processos de formació.

L'any 2019 Saberes de mi Tierra va viatjar als països de Guinea Conakry i Burkina Faso al nord-oest africà portant a terme programes de Formació, Investigació i Voluntariat Social durant els mesos de gener, febrer i abril del 2019.


En aquest període part de les accions realitzades van ser: Tallers artístics d'arts visuals i del moviment, consciència corporal i teràpies alternatives. Creació d'un mural comunitari a la façana de la Casa de Joves del barri de Matam a Guinea Conakry. Creació d'un espai saludable amb consulta mèdica gratuïta per tota la comunitat del barri. Tractament de medicina xinesa gratuït. Firma d'un conveni de treball cooperatiu amb l'escola ELHADJ KARAMBA DIABY. Tallers d'educació i joc amb els infants del barri. Programació de cine a l'aire lliure amb la comunitat. Recorregut, passejos i entrevistes a referents de la cultura. Registre audiovisual del procés creatiu i compilació de material per la creació d'un documental artístic. Creació del Festival Artístic. Col·laboració amb el projecte Bobo-Dioulasso i l'Associació Tié (centre d'acollida d'infants en situació de carrer).Van participar més de 50 voluntaris, coordinadors i stagers de tot el món, i diferents associacions entre elles l'associació "Tierra de Paz" (Llatinoamèrica); “Acupuntura Pel Món” (Espanya-Senegal) “Associació Sitala” (França-Burkina Faso). 

El 2020 el projecte SABERES DE MI TIERRA proposa dos Stage Internacionals de Formació en Acrobàcia, Música i Dansa Africana i un Programa Social denominat “Red de Madrinazgos i Padrinazgos artístics en el noroeste africano” que tractarà de manera transversal les propostes de formació i que pretenen entre altres coses, constituir un mitjà de difusió de la cultura africana.STAGE INTERNACIONAL

Guinea Conakry (Febrer 2020) & Senegal (Abril 2020)

Formació Integral en Acrobàcia, Dansa i Percussió Africana, amb reconeguts artistes i companyies artístiques locals.

Vol ser una experiència col·lectiva dins del terreny de les arts. Un viatge per conèixer i intercanviar coneixements sobre la cultura i les arts de Guinea Conakry i el Senegal. La proposta reunirà coneixements, metodologies i pràctiques entorn d'aquesta cultura, reunint viatges i recorreguts a sectors populars i a l'interior del país per conèixer les arrels de la cultura.

La formació es caracteritza per generar espais de debat i reflexió, coneixements i aprehensió de la llengua nativa, treball amb diferents grups ètnics convidats, espais d'improvisació, composició i condicionament físic, a més dels tallers diaris específics d'acrobàcia, dansa, música i cant africà.

Participació d'esdeveniments, cerimònies i festivitats. Treball cooperatiu entre stagers i la comunitat.PROJECTE SOCIAL 2020

Red de Madrinazgos & Padrinazgos Artísticos en el noroeste africano.

Voluntariat social internacional.

El programa RMPA, és un projecte que intenta ajudar i col·laborar amb la visibilitat, difusió i circulació d'artistes, voluntaris i associacions interessades a contribuir a un circuit sociocultural dels països del nord-oest africà. 

Ens proposem crear un sistema que pugui comprometre a empreses, particulars o Institucions que prenguin la responsabilitat d'apadrinar als diferents col·lectius artístics i a joves a la seva etapa de desenvolupament artístic i educatiu en general.

Algunes de les accions en les quals es treballarà: 

 1. Capacitació específica i intercanvi de coneixements (generals i tècnics) entorn de la gestió, producció i formació artística.
 2. Fons pel desenvolupament de programes artístics i culturals.
 3. Equipament i reacondicionament de sales.
 4. Difusió local i internacional de la cultura i col·lectius artístics.
 5. Tallers d'Alfabetització.
 6. Tallers de Salut i Medi ambient. 
 7. Gestió d'espais de descans per artistes.
 8. Creació de llocs web (plataforma virtual)  que exposi la informació tractada en aquest programa, perfils dels diferents col·lectius artístics i comandes específiques de contribucions, aportacions i col·laboracions.

Podeu ser padrina/padrí del Programa aportant un import mensual o anual voluntari.

Amb la vostra col·laboració ens ajudeu a finançar necessitats de l'institut o nous projectes de promoció social.

Sol·licita més informació: viajesaberesdemitierra2020@gmail.comPer participar de les següents EDICIONS, VIATGES I PROPOSTES,

completa el següent formulari:

  Nombre y apellidos

  E-mail

  Idiomas

  Profesión

  Tu teléfono

  Fecha de nacimiento

  Ciudad en la que resides

  Cual es tu interés en participar en el proyecto?

  Que relación/conocimientos tienes sobre la cultura africana?

  Cuál es el área de trabajo o la etapa del proyecto en la que estás interesad@?