PROJECTE RECOOP NEPAL

​RESUM DEL PROJECTE

El projecte Recoop Nepal, Suport Tècnic i Social per a la Reconstrucció de les Àrees Rurals del Nepal, és un projecte de cooperació Internacional, en la modalitat de Cooperació Tècnica, que vol desenvolupar un programa efectiu i sostenible per col·laborar amb la reconstrucció de les zones rurals més afectades per els terratrèmols de Nepal.

​ANTECEDENTS

Terram, Moviment Nòmada i NouSol ONG vam decidir unir esforços i treballar conjuntament per organitzar un projecte de Cooperació Internacional al Nepal. L’objectiu principal es col·laborar amb les tasques de reconstrucció a mig, llarg termini.

El dimarts 9 de juny de 2015, un representat dels tres col·lectius es va desplaçar en persona al país per cooperar amb l’ajuda humanitària que ja s’estava realitzant, i reconèixer el terreny per preparar el projecte de cooperació internacional Recoop Nepal.

Des d’aleshores hem participat, en col·laboració amb altres col·lectius, en

algunes accions d’ajuda humanitària, sobretot en l’àmbit de les construccions temporals d’emergència. Hem aprofitat per visitar diferents zones rurals i hem recollit molta informació sobre la cultura, l’arquitectura, les patologies més freqüents, els materials locals de construcció, les necessitats més immediates de la població, etc.

Cinc mesos després de la nostra arribada al país, amb tota la informació obtinguda, amb els contactes necessaris sobre el terreny i amb tots els projectes de reconstrucció decidits, llancem el projecte de cooperació internacional Recoop Nepal. La primera fase d’aquest projecte s’allargarà en el temps fins al Juny de 2016, exactament un any després de la nostra arribada al Nepal.