PROJECTE SAMIRA

RESUM DEL PROJECTE

Des de NouSol, s’impulsa el Projecte Samira de caràcter socioeducatiu, amb l’objectiu de formar i apoderar referents educatius de diferents orígens i facilitar-los la tasca d’educador referent dins d’una entitat educativa.

Amb aquest projecte, ens centrarem a potenciar les figures de referents educatius de diferents orígens. És per això que ens agradaria crear un espai de debat entre les persones del projecte, d’apoderament i formació d’aquests i aquestes referents, alhora que creem xarxa entre els futurs referents educatius i les entitats educatives.

logo-samira-v4_ma-blava-01DESCARREGA’T LA MEMÒRIA DEL PROJECTE EN PDF CLICANT AL LOGOTIP

DESTINATARIS/ES

La primera edició d’aquest projecte va enfocat  a joves entre 16 i 25 anys, d’origen marroquí, que dominin el català, castellà i les seves llengües d’origen, interessants formar part de l’àmbit educació del seu lloc de residència.

JUSTIFICACIÓ

La mancança de referents educatius d’orígens culturals diversos formats i empoderats, dins el sistema educatiu català, fa que els infants de cultures migrades i residents a Catalunya no s’identifiquin amb els seus referents educatius catalans, i no obrin nous horitzons amb visions de futur diferents als que ells han vist a la seva família. El conflicte d’identitat que genera créixer amb uns valors i una cultura, i ser educat a l’escola catalana, per uns altres valors i cultura, fa que molts infants i joves caiguin en l’abandonament escolar i desmotivació per seguir estudiant.

És per això, que creiem en la importància d’empoderar i formar un grup de joves de cultures d’origen diverses, tant a nivell personal i treball de la pròpia identitat, com proporcionar  les eines i recursos educatius necessaris,  per fer de pont entre la cultura d’origen i la cultura catalana, donant a entendre que no és problemàtic viure entre dues cultures, sinó enriquidor.

La figura de referent educatiu té una gran responsabilitat cara al futur, i és per això que, creiem que aquesta tasca no només d’estar reservada a persones de cultura catalana d’origen. Si pretenem aconseguir una societat que inclusiva, dins el món social i de l’educació també s’hi ha d’incloure persones de diversos orígens culturals. Evidentment amb un treball personal, cultural i educatiu, previ i una formació rebuda des d’un enfoc adaptat a les necessitats dels participants i basada en el coneixement de la cultura d’origen, la cultura catalana i el seu sistema educatiu.

D’aquesta manera, amb l’empoderament i formació dels referents educatius d’origen cultural diversos residents a Catalunya, vetllarem per la igualtat d’oportunitats entre les persones, independentment de l’origen cultura de la que provinguin.

UBICACIÓ

El Projecte Samira és un projecte que és durà a terme a diferents punts del territori Català. Barcelona serà seu per a les seves formacions i trobades, però la zona d’acció educativa serà a nivell de tot Catalunya i en funció de la zona de residència dels participants del projecte.

SI ESTÀS INTERESSAT/DA EMPLENA AQUEST FORMULARI:

Nom i cognoms

Sexe

E-mail

Idiomes

Ciutat on vius

El teu telèfon

Ocupació actual

Data de naixement

Com ens has localitzat?

Lloc d'orígen del Marroc?

Has fet un voluntariat abans?

Que t'agrada fer en el teu temps lliure?

Nivell educatiu assolit / Estudis realitzats

Quins són els teus objectius i expectatives?

Tens algún problema de salut que haguem de tenir en compte?

FOTOGRAFIES DE L’EDICIÓ DEL 2016

samira-208-copia

Formació sobre Co-Educació

1-1formacio-copia

Formació sobre Referents Educatius

2-1formacio-copia

Formació sobre Referents Educatius

3-1formacio-copia

Formació sobre Referents Educatius

samira-260-copia

Formació sobre Identitat