馃彔 Reobertura del Centre Ti茅 a Burkina Faso 馃嚙馃嚝

A final de mar莽 i a causa de la pand猫mia de la Covid-19, l'Association Ti茅 i NouSol ONG, ens vam veure obligats a tancar el Centre de dia i d'urg猫ncia per a nens i joves en situaci贸 de carrer de Bobo-Dioulasso, Burkina Faso.

El Centre acollia cada dia entre 20 i 40 nens o joves que podien passar el dia, fer dos 脿pats, la seva neteja personal i de roba. Tamb茅 se'ls feia cures. Era un servei imprescindible per aquest col路lectiu oblidat.

Ara hem hagut de reorganitzar el Centre i l'hem reconvertit en Centre d'acollida. L'u d'octubre van entrar a viure 5 nens o joves amb els quals estem realitzant un treball intensiu durant tres mesos. L'objectiu principal 茅s la seva plena inclusi贸 social i que no tornin mai m茅s a estar en situaci贸 de carrer. 脡s treballar脿 tamb茅 amb les fam铆lies per sensibilitzar-los sobre el perill que els seus fills acabin en aquesta situaci贸.

Paral路lelament es faran sortides di眉rnes i nocturnes sobre terreny, identificant a tots els infants i joves que viuen al carrer, recollint els drets que els hi s贸n vulnerats i totes les seves demandes. Aquest treball 茅s realitzat per Theophile Palenfo, ex-nen en situaci贸 de carrer i recuperat per l'Associaci贸 Ti茅, la nostra contrapart. Ara 茅s un educador referent i la persona encarregada de realitzar aquest programa d'identificaci贸.

Des d'aqu铆 felicitar el director del Centre T铆e, Theophile Sawadogo, la persona a la dreta de la fotografia i la cooperant t猫cnica de NouSol, Nat脿lia Castro Mestres, que han redissenyat el projecte per adaptar-lo a la nova realitat.

EQUIP EDUCATIU DEL CENTRE TI脡

Equip educatiu del Centre Ti茅

Els usuaris jugant

Els usuaris jugant al pati del Centre

Treball sobre terreny, fent cures al carrer

PROJECTE RECOLZAT PER:


Pasa la voz