馃摚 Finalitzat a Salt el Projecte Ag猫ncia, Programa de formaci贸 i reflexi贸 dirigit a 10 noies migrants sense referents 馃摚

El projecte "Ag猫ncia" 茅s un Programa de formaci贸 i reflexi贸 dirigit a 10 noies migrants sense referents que pret茅n fomentar la seva "ag猫ncia" lliurant coneixement i promovent la reflexi贸 sobre diferents tem脿tiques en un context 铆ntim i de confian莽a, i amb una perspectiva de g猫nere, feminista, intercultural, decolonial i de drets humans.

Entre el 22 de juliol i el 31 d'agost de 2020, a trav茅s de converses, activitats l煤diques i tallers, vam crear un espai que els va mostrar aspectes de la migraci贸 que no tenen a veure amb la satisfacci贸 de necessitats b脿siques immediates, sin贸 amb les possibilitats que Catalunya atorga a les dones a partir el reconeixement i respecte dels drets humans, especialment pel que fa a la llibertat per dissenyar lliurement un pla de vida exempt de viol猫ncies f铆siques, culturals i / o religioses.


El projecte busca situar a les assistents a una nova posici贸 derivada de la pr貌pia consci猫ncia de ser una persona lliure, que pot dissenyar el seu pla de vida sense pressions de cap tipus.

Els resultats obtinguts han estat molt satisfactoris perqu猫 el 100% de les joves va acabar el curs tenint un pla de vida lliurement dissenyat per elles mateixes.

Aix铆 mateix, les assistents van avaluar el curs de forma molt positiva (el 89% va assenyalar que li va semblar molt 煤til o 煤til), i totes elles van afirmar que el curs les va fer reflexionar sobre la vida que volen viure.

Aquest projecte ha estat recolzat pel Departament de Treball, Afers Socials i fam铆lies a trav茅s del 'Pacte d'Estat contra la Viol猫ncia de G猫nere'. Tamb茅 ha comptat amb la col路laboraci贸 de l'ajuntament de Salt, l'Ateneu Popular Coma Cros i de 4 centres d'acollida de la demarcaci贸 de Girona 

Pasa la voz