Projecte Reforça’t 2019-20, Salt, Catalunya

El passat mes de setembre vam iniciar el curs 2019-2020 del Projecte Reforça’t que realitzem a Salt. En aquest projecte, hi participen 40 infants de primària i 20 joves d’ESO que tenen l’oportunitat de gaudir d’un espai de reforç integral, on es treballen totes les vessants educatives, les emocions, la família, el lleure, el reforç escolar, etc.

Molts d’aquests usuaris són derivats per serveis socials, per diferents organismes o també, per escoles properes a la frontissa entre Salt i Girona. Aquestes dues ciutats, tenen objectius comuns i reptes, entre ells el de millorar l’estat d’aquesta àrea entre les dues ciutats que davant d’estudis recents, és una de les que hi ha més pobresa de la  i a on es concentra una gran segregació escolar. Per aquest motiu, és vital donar el suport necessari per tal que els usuaris disposin de les màximes eines per desenvolupar-se en igualtat de condicions en una societat complexa i diversa.

​Aquest projecte el podem fer gràcies al fet que treballem en xarxa amb l'Ajuntament de Salt, de Girona, serveis socials de Salt i de Girona, SIE, Fundació Gentis, EMO de Salt, Departament de Treball i família de la Generalitat de Catalunya. Punt Omnia de Salt on fem servir la sala d'ordinadors que tenen a l'Hotel d'entitats de Salt. Casal d'avis de Salt on disposem d'una sala i els usuaris d'ESO realitzen accions voluntàries dins del centre. El grau de Psicologia de la UdG ja que 6 alumnes del segon curs realitzen un voluntariat per aconseguir competències dins el seu currículum. La Unitat de Compromís Social de la UdG ia què el projecte forma part de les activitats solidàries i suma crèdits de lliure elecció per als participants. I finalment l'Ateneu popular Coma Cros de Salt i les entitats que en formen part i diferents associacions que col·laboren mostrant els seus projectes als usuaris.

Estem molt contents de disposar d'aquest xarxa i continuar un any més oferint aquest servei tan necessari en un context tan especial, afavorint l'èxit educatiu dels usuaris i la formació integral de la persona.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de:
Pasa la voz